Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Киокушин Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ)

Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ)

Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ)
0

Световният шампион по карате киокушин без категории и четирикратен европейски първенец в супертежка категория сенсей Захари Дамянов влезе в нова роля. Селекционерът на националния отбор към Българската карате киокушин федерация често работи с деца в своята школа в клуб „Нихонто“, но този път му се наложи да чете приказки.

Сенсей Дамянов прие покана на детска градина 10 „Карамфилче“ от град Варна за участие в традиционната им инициатива. От градината канят често известни личности, сред които и много спортисти, които четат избрани приказки на малчуганите, а след това им разказват за своите успехи и отговарят на въпроси.

Националният селекционер и многократен медалист от различни първенства по киокушин избра да прочете приказките „Лисицата и гроздето“, „Мързеловата невеста“, „Мухата и бивола“ и др. След това им показа една от купите, спечелени в Япония и си поговори с тях за спорта.

„Беше страхотно! Четох им много приказки с поуки. Както знаем – децата са искрени и недподправени. Много се радваха и ми разказваха за своите братя и сестри, които имат медали от спорта. Питаха ме защо те нямат медали и трудно ли се печелят. Всъщност, бяха се подготвили много добре, защото знаеха какво означава „сенсей“, сподели преживяването си сенсей Дамянов с Boec.BG.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.