Начало Без категория Кои са големите звезди, които ще видим на тазгодишните ADCC финали?

Кои са големите звезди, които ще видим на тазгодишните ADCC финали?

Кои са големите звезди, които ще видим на тазгодишните ADCC финали?
0

Годината е 2024-а и е време за поредните финали на най-авторитетната граплинг надпревара в света – тази на ADCC. На определен период от време това състезание събира най-елитните граплери на планетата, а всяка изминала година бюджетът, организацията, рекламите и интересът растат лавинообразно. На кои звезди обаче ще се радваме тази година в столицата на хазарта Лас Вегас през горещия август?

Супердвубоят

Първите двама участници при липса на извънредни обстоятелства, които да провалят двубоя им са най-титулуваният ноги състезател в историята Гордън Раян и ADCC шампионът Юри Симоеш. Гордън победи БЖЖ легендата Андре Галвао в супердвубой през 2022-а година, докато Юри стана абсолютен шампион през същата година на финалния турнир.

Златните медалисти, които задължително ще бъдат поканени

По правило всички шампиони по категории от последния финален турнир през 2022-а година ще бъдат поканени за участие тази година. Това са Джиого Рейс, Кейт Рутоло, Джанкарло Бодони, Кайнан Дуарте, Гордън Раян, Ффион Дейвис и Еми Кампо. Към днешна дата Дуарте и Рейс са единствените, които са потвърдили участие.

По стара традиция във финалите на ADCC ще попаднат първенците от регионалните континентални турнири, които излъчват най-добрите граплери, борещи се за участие в последната фаза на надпреварата, без обаче да са получили покана за директно участие. Несъмнено ни очаква страхотна надпревара, която за пореден път ще покаже безспирния процес на еволюция в БЖЖ и граплинг – направления, които през последните години отбелязаха изключителен ръст както по отношение на качеството и техниката, така и по отношение на разпознаваемостта си в света на бойните спортове.