Начало Граплинг и BJJ Гордън Раян: През 2024 г. ще се състезавам само на ADCC заради стомашни проблеми

Гордън Раян: През 2024 г. ще се състезавам само на ADCC заради стомашни проблеми

Гордън Раян: През 2024 г. ще се състезавам само на ADCC заради стомашни проблеми
0

Гордън Раян – голямата звезда на граплинга, човекът, който постигна толкова много за толкова кратко време и бетонира името си като най-успешният ноги състезател в историята на Бразилското джу-джицу, отново има проблеми със стомаха.

През последните години Гордън доминира граплинг сцената категорично, но паралелно с това водеше продължителна битка със стомашни проблеми, които неколкократно бяха проблем за неговото по-често появяване на турнири и професионални ивенти. За съжаление на него, отбора му и феновете на захватния спорт, тези проблеми отново ще възпрепятстват успешното реализиране на по-сериозен състезателен календар и повече участие през тази година.

В скорошен пост в Instagram Раян даде повече детайли за състоянието си:

Имунната ми система не може да се справи с толкова динамично натоварване и влизане от лагер в лагер. Трябва да приема, че няма да се завърна към активен състезателен период преди стомахът ми да е на 100%. Не ми пука колко пари ще загубя, не ми пука какво мислят хората, не мога да живея по този начин. Когато хората казват, че нищо не е по-важно от здравето, те са абсолютно прави. Готов съм да дам всичко, за да съм здрав. Докато ме боли, ще остана далеч от всички състезания с изключение на ADCC, докато болките спрат и на хартия стомахът ми е възстановен на 100%. Ще се състезавам само там докато не се възстановя, а ако това не се случи, така или иначе никой няма да постигне това, което направих, така че ще бъде в мир със себе си. Обичам ви всички„, заявява Раян в публикацията си в Instagram.