Начало Граплинг и BJJ Гордън Раян победи в пореден супер двубой и отново позна събмишъна, с който ще спечели

Гордън Раян победи в пореден супер двубой и отново позна събмишъна, с който ще спечели

Гордън Раян победи в пореден супер двубой и отново позна събмишъна, с който ще спечели
0

5-кратният световен ADCC шампион Гордън Раян спечели пореден двубой в организацията WNO като този път жертва на най-титулувания но-ги граплер бе коравият Патрик Гаудио. В познатия си стил Раян успя да наложи силен прешър, позиционна доминация и в даден момент да приключи опонента си с брилянтен армбар далеч преди часовника да отбележи края на сблъсъка.

Любопитна подробност за поредната тотална доминация на американеца е, че той отново предсказа с какъв събмишън ще откаже противника. Оказва се, че дни преди мача с Гаудио, Раян е заявил пред приятел на известния спортен коментатор и подкастър Джо Роугън, че именно армбарът ще бъде инструмент за победата.

Подобна ситуация се разигра при друг негов супер двубой, но срещу Вагнер Роха. Тогава Раян написа събмишъна, с който ще победи на лист хартия, предаде го на коментаторите преди мача и помоли той да бъде отворен след края на срещата. Оказа се, че на хартийката шампионът е нарисувал триъгълник – именно прийомът, който той успешно приложи на Вагнер.

Въпреки успехите последните месеци на Раян не бяха от най-приятните. Той имаше здравословни проблеми, които оказаха негативно влияние върху физическата му форма. Гордън дори пусна снимка в социалните мрежи и смело заяви, че човек трябва да има куража да покаже как изглежда, когато обстоятелствата са го съборили. Към днешна дата обаче ученикът на Джон Данахър изглежда в много добра форма и всички се надяват лошите моменти да са останали зад гърба му.