Начало Граплинг и BJJ Топ граплери от САЩ заминават за далечния Изток, за да мерят сили със самбисти на Хабиб

Топ граплери от САЩ заминават за далечния Изток, за да мерят сили със самбисти на Хабиб

Топ граплери от САЩ заминават за далечния Изток, за да мерят сили със самбисти на Хабиб
0

Преди много години ММА звездата Хабиб Нурмагомедов се появи на кантар преди събитие на UFC с тениската „Ако самбо-то беше лесно, щеше да се нарича джу-джицу“. Оттогава мина много време, Хабиб бетонира името си на един от най-добрите в историята на смесените бойни изкуства и неколкократно приключваше двубоите си с прецизни граплерски техники, които присъстват в арсенала и на самбо, и на джу-джицу.

Изглежда, че Нурмагомедов скоро ще бъде замесен в събитие, което ще изправи едни срещу други сериозни представители на двете школи.

The B Team е един от най-силните граплинг отбори в САЩ в момента. Формиран от бивши членове на The Danaher Death Squad, в него се подвизават доказани имена като Крейг Джоунс, братята Род, Итън Крелинстейн и други. Именно остриетата на The B Team заминават за Казахстан, където ще се изправят от специално селектиран отбор, който ще излезе в директен сблъсък срещу тях под ръководството на Хабиб Нурмагомедов.

„Става дума за противопоставяне на отбори по време на ивент в Казахстан – B-Team срещу отбора на Хабиб Нурмагомедов. Окомплектовали сме отбор за всички категории. 7 души. Преборванията ще бъдат по правилник, в който ще има точки, събмишъни и ясно определени теглови дивизии“, заяви граплерът Итън Крелинстейн в подкаста „Просто човек“.

Все още не е ясно какви имена ще включи в отбора си Нурмагомедов, но без съмнение това ще бъде чудесна възможност на младите таланти от родния Дагестан да попаднат под светлините на прожекторите в боен формат, макар и не толкова близък до смесените бойни изкуства.

Нурмагомедов е шампион на граплинг веригата НАГА и световен шампион по бойно самбо. Тепърва ще стане ясно дали отборът за предстоящия ивент ще се подготвя под негово ръководство или той просто ще помогне за организацията, селекцията и отвеждането на момчетата.

От известно време Хабиб стои настрани от големите ММА форуми като наблюдател, анализатор или гост. След прекратяване на кариерата си той помагаше в треньорските щабове на близки до него бойци, сред които брат му, братовчед му и настоящия шампион в UFC Ислам Махачев. След постигнати високи резултати и на тримата, Нурмагомедов обяви, че иска да бъде по-близо до семейството си и се прибра в родината. Проектите с негово участие обаче продължават, тъй като именно дагестанецът е основна фигура в изграждането на модерен подготвителен спортен комплекс за бойци, който ще бъде високо в планината и в най-скоро време се очаква да приеме първите си посетители.