Начало Граплинг и BJJ One Championship: Тай Рутоло иска мач с Гордън Раян, но той предпочита да седи зад клавиатурата

One Championship: Тай Рутоло иска мач с Гордън Раян, но той предпочита да седи зад клавиатурата

One Championship: Тай Рутоло иска мач с Гордън Раян, но той предпочита да седи зад клавиатурата
0

Близнаците Рутоло се превръщат в запазена марка на новото поколение в света на граплинга и Бразилското джу-джицу. Братята постигнаха невероятни резултати за крехката си възраст, впечатляват с техника, скорост, тактика, смелост и зрялост за годините си. Това закономерно пълни със силен вятър платната на амбициите им и те искат мачове с най-добрите. Тези мачове са търсено предизвикателство, възможност за монетизиране на големия им труд и усилия, но и огромен шанс за позициониране на върха.

Азиатската верига One, която организира ММА мачове, муай тай срещи, но и граплинг сблъсъци наскоро излезе с коментар, че Рутоло мечтае за голям двубой срещу несъмнено най-титулувания граплер в момента Гордън Раян. Рутоло се състезава под шапката на организацията и подобен коментар е напълно очакван. Пак според One обаче, Раян „предпочита да стои зад клавиатурата и да говори“, докато Тай е готов за среща с най-добрия.

„Целта ми в джу-джицу е да стана най-добрият за всички времена, без значение на нищо. Без значение от размера на опонента ми. Искам да го направя без стероиди“, заяви Рутоло пред местни медии в Денвър в началото на седмицата.

„Вероятно ще отнеме повече време, за да стана по-голям и да натрупам мускулатура, но това е планът ми – да отстраня Гордън“, допълва той.

Потенциалът на Тай е безспорен. Той вече постигна забележителни победи, включително срещу брата на Гордън – Ники и съотборникът му Гари Тонън. На миналогодишното издание на ADCC Рутоло направи изключително силно представяне срещу Николас Мерегали и загуби с малко.