Начало Граплинг и BJJ „Питбулс“ с първо място на Световната купа на ISFA

„Питбулс“ с първо място на Световната купа на ISFA

„Питбулс“ с първо място на Световната купа на ISFA
0

Столичният клуб „Pitbulls“ спечели отборната надпревара на Световна купа на ISFA (Международната ММА и бразилско джу джицу асоциация). Третото издание на международния турнир, който се организира на всеки 2 години, се проведе на 9-ти октомври в залата по борба на спортния комплекс „Диана“ в София.

Участваха състезатели от 7 държави, които се бориха в три дисциплини – ММА, граплинг и бразилско джу джицу. В двубоите по граплинг и BJJ (NO GI) имаше 9 категории за юноши, мъже и мастърс, както и 4 при дамите. ММА се игра по аматьорския правилник със срещи от по 2 рунда (по 3 минути).

Най-много отличия завоюваха „Pitbulls“ (София) с 13 първи, 10 втори и 6 трети места. На втора позиция се класираха бойците на „Атила“ от Стара Загора с 11 златни, 6 сребърни и 4 бронзови отличия. А с бронза в отборното класиране се поздрави клуб „Беси“ от Велинград – 4 златни, 9 сребърни и 4 бронзови медала.

Пълното класиране може да видите ТУК.

При държавите очаквано България, която имаше най-много участници, излъчи и най-много медалисти – общо 115 (42-46-27). На второ място остана Румъния, а трети са бойците от Молдова. На четвърта позиция завърши Бразилия, а в топ 5 влезе и Колумбия.

За „най-добър атлет“ на турнира бе определен Радослав Русев, който спечели три златни медала. След него остана Никола Иванов с двете си първи места и 6 победи, а трети е Кристиян Канев също с две първи места, но с 5 победи.