Начало Граплинг и BJJ Хабиб сложи край на спекулациите за граплинг двубой с легенда на UFC

Хабиб сложи край на спекулациите за граплинг двубой с легенда на UFC

Хабиб сложи край на спекулациите за граплинг двубой с легенда на UFC
0

Бившият шампион на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, продължава да е твърд в намерението си да не се завръща нито в Октагона, нито на татамито.

Дагестанецът, който сложи край на блестящата си ММА кариера през 2020-та, постоянно е свързван с евентуално завръщане под светлините, но за пореден път той самият внесе яснота по тази толкова коментирана тема.

Името на 33-годишния руснак често бе свързвано с това на друга легенда от близкото минало – Джордж Сейнт Пиер. Дълго време подобен мач бе единственият вариант за завръщане и на двамата, но Дейна Уайт и UFC така и Не успяха да материализират подобен супер двубой.

В последно време се заговори отново за мач между „Джи Ес Пи“ и „Орела“, но този път ставаше въпрос за граплинг среща. Изглежда обаче и това няма да се случи, тъй като Нурмагомедов не вижда смисъл.

„Не намирам никакъв смисъл в нещо подобно“, отговори Хабиб на въпрос има ли шанс за подобен сценарий.

„Да, мога да налея масло в огъня, но не искам. Не искам да промотирам този разговор. Не искам да говоря и че ще се завърна в „Eagle FC“. Искам организацията да процъфтяа по друг начин.

„Няма да се завърна, за да се боря с някой. Нека другите да участват в подобни мачове, тези които се нуждаят от подобно нещо. Аз нямам нищо за доказване“, допълни бившият шампион, който в момента се занимава с промотирането и развиването на своята бойна верига „Eagle FC“.