Начало Бокс Майк Тайсън шокира с откровение за смъртта на майка си
0

Майк Тайсън шокира с откровение за смъртта на майка си

Майк Тайсън шокира с откровение за смъртта на майка си
0

Една от най-големите легенди на професионалния бокс Майк Тайсън направи шокиращо признание. „Железния“, който и до днес остава най-младият световен шампион в тежка категория, заяви, че смъртта на майка му е била най-доброто, което е можело да му се случи!

„Динозавъра“ направи това в подкаста „Club Shay Shay“. Тайсън губи своя баща когато е само на две годинки. Той остава пълен сирак, когато е на 16. Тогава неговата майка Лорна Смит Тайсън почива от рак.

По онова време Майк вече няколко пъти е бил арестуван. Той влиза в полицейските регистри още на 14. В автобиографията си Тайсън пише, че още тогава е знаел, че ще стане световен шампион в тежка категория.

Сега обаче „Железния“ твърди друго. Според него, ако майка му е била жива, той е нямало да се захване с бокс.

Едно от най-хубавите неща, които са ми се случили, е смъртта на майка ми. Тя щеше да ме направи мамино детенце. Нямаше да има никакъв шанс да се забъркам в улични битки или пък да се науча да отстоявам себе си, ако тя беше жива“, шокира Тайсън.

Водещият се опитва да го убеди, че дори тя да е била жива, той пак е щял да срещне хората, които са го научили да се брани. Легендата обаче настоява, че става въпрос за сила, извън този земен свят, която го е напътствала.

Господ разпореди така. Аз не контролирам живота си. Мислиш ли, че съм станал световен шампион заради моята воля? Не, това не зависи от мен. Това е Господ“, казва още Тайсън.