Начало Бокс Издигнаха статуя на Майк Тайсън
0

Издигнаха статуя на Майк Тайсън

Издигнаха статуя на Майк Тайсън
0

Майк Тайсън получи поредно признание за бляскавата си кариера. Най-младият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс се сдоби със статуя.

„Железния” бе поканен специално на откриването на монумента, който е позициониран пред… пицария в един от търговските комплекси в Лас Вегас. Мястото не е случайно. Въпросното заведение е известно в щата Невада като „боксов храм”.

Собственикът на „Мелбъри Стрийт Пицерия” Ричи Палмър е запален фен на спорта, като в самото заведение има множество снимки и картини, свързани с исторически моменти и незабравими двубои. „Тайсън е човек, който е една епоха за бокса и в частност за Лас Вегас. Той определено заслужава подобно уважение за всичко, което е направил за спорта и за нашия град. Обсъдихме с него вариантите, по които може да го увековечим и стигнахме до този със статуята”, споделя Палмър.

Самият Тайсън с радост позира до високия близо 3 метра монумент, като заяви, че е поласкан за отдадената му чест. „Това е място, което се посещава от всички фенове на бокса в града. Тази статуя ще помогне на хората тук да натрупат още по-голям имидж и съм благодарен за честта, която ми оказаха. Сега всеки ще може да се снима с Майк Тайсън”, заяви „Железния”.