Начало Бокс Националките се готвят на Белмекен за Световното по бокс в Турция
0

Националките се готвят на Белмекен за Световното по бокс в Турция

Националките се готвят на Белмекен за Световното по бокс в Турция
0

Женският ни национален отбор по бокс стартира на базата в Белмекен своята подготовка за Световното първенство. Шампионатът при дамите ще се проведе в Турция в края на годината, като все още не са уточнени конкретните дати, на които ще се състои.

Под ръководството на Петър Лесов и Фикрет Ереджебов националките ни вече започнаха лагер на високопланинската база. Тренировки там водят Севда Асенова, Габриела Димитрова, Станимира Петрова, Ана-Мария Дялова и Мелис Йонузова, като към тях се очаква да се присъедини и Златислава Чуканова.

Момичетата ще останат на Белмекен до 8 ноември. През следващата седмица те ще проведат и спаринги, като се очаква на базата да се качат и няколко боксьорки от чужбина.

Готвим се добре, засега всичко върви по план. Целта е да бъдем в максимално добра кондиция за световното първенство. Все още чакаме да потвърдят датите, на които ще се проведе шампионатът и тепърва ще уточняваме и как ще продължи подготовката ни след Белмекен”, каза олимпийският шампион от Москва 1980 Петър Лесов.