Начало Бокс Петър Лесов притеснен от съдийството в Токио
0

Петър Лесов притеснен от съдийството в Токио

Петър Лесов притеснен от съдийството в Токио
0

Последният олимпийски шампион за България в лека категория – Петър Лесов изрази притеснение от съдийството на Игрите в Токио. Легендата сподели пред медиите на летище „София”, че очаква поне един златен медал от тримата боксьори, които ще ни представят в японската столица.

Националите ни заминаха днес по обед за Токио. Там за отличията ще боксират Даниел Асенов (52 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Лесов, който е златен медалист от Москва 1980, в момента е и личен треньор на Станимира.

Тръгваме с добро настроение, надяваме се да се върнем със същото. Състезателите ни са много добри, и тримата имат много голям шанс и за златни медали. Трябва обаче и съдиите да са реални в оценката си. От това малко се притесняваме”, сподели Лесов.

Личният треньор на Станимира Петрова – Петър Лесов се притеснява от съдийският аршин в Токио

За последно българският бокс спечели медал от олимпийските игри в Лондон 2012. Тогава Терлев Пулев се качи на почетната стълбичка, като се окичи с бронзово отличие. Той загуби от бъдещия шампион Александър Усик. Именно украинецът сега ще опита да стане световен шампион в тежка категория, след като преди това покори върха в полутежката.