Начало Бокс Спряха Стойка и Станимира на полуфиналите в Париж
0

Спряха Стойка и Станимира на полуфиналите в Париж

Спряха Стойка и Станимира на полуфиналите в Париж
0

Стойка Кръстева и Станимира Петрова заеха трето място, съответно в категории до 51 и до 57 килограма на европейската олимпийска квалификация в Париж. Родните националки допуснаха поражения на полуфиналите във френската столица днес. Въпреки това те могат да са доволни от представянето си, предвид че постигнаха основната цел – спечелване на олимпийски квоти за Токио след месец и половина.

Кръстева отстъпи на туркинята Бусе с 0:5 съдийски гласа. Двукратната европейска шампионка и носителка на два сребърни медала от световни първенства изигра добър мач, но в крайна сметка трябваше да се примири с бронза от турнира. Тя допусна обрат, след като спечели първия рунд. Вторият бе за Бусе, а в третия туркинята бе значително по-активна и се поздрави с победата.

Станимира Петрова пък водеше в картите на реферите след първите два рунда срещу Микаела Уолш. Нашата звезда взе откриващата част с 3:2, а втората с 4:1. Това обаче не се оказа достатъчно. Ирландката показа по-голяма активност в третия, което изглежда се понрави повече на съдиите и тя успя да ги убеди, че заслужава успех с 3:2 гласа.

Така българското участие в Париж приключи. Нашите национали се поздравиха с две олимпийски квоти за Токио от френската столица. Още две – на Даниел Асенов (52 кг) и Радослав Панталеев (91 кг) ще бъдат потвърдени след края на турнира, който завършва във вторник вечер.