Начало Други Янислав Герчев: Отивам за медал в Токио

Янислав Герчев: Отивам за медал в Токио

Янислав Герчев: Отивам за медал в Токио
0

Седмият в света Янислав Герчев е пределно решен да пренесе добрите си игри и в Токио. За него най-големият форум на планетата е поредното състезание и няма да се пренавива.

„Олимпийските игри не са по-различно състезание за мен, няма значение как е организиран един форум“, сподели Герчев за Българска федерация джудо.

„Напрежението, атмосферата не ми правят толкова впечатление. Игрите са като всяко друго състезание, на което отивам за медал. Не успях на Световното да взема отличие, но и седмото място не е никак малко. От друга страна вече имам сигурна квота за Токио, а не континентална, както досега. Разбира се, можеше да се класирам и по-напред в Будапеща, но загубих от руснака Яго Абдуладзе, който стана шампион, и когото победих на Европейското през април.“

Герчев остана в подножието на медалите на Световното по джудо

„Ден с ден в джудото не си приличат. Както можеш да биеш най-силния, така можеш и да паднеш от най-слабия“, допълни Герчев.

В рамките на 3 месеца, откакто вървят квалификационните турнири, Герчев сваля поне 7-8 пъти килограми, за да влезе в категория до 60 кг.

За това му помага персоналният треньор Аспарух Тошков, който му изготвя и хранителния режим.

„След Световното ще имаме лагер на комплекс „Камчия“, а две седмици преди Олимпийските игри ще сме на подготовка в Япония“, уточни националът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.