Начало Бокс Турнирът „Балкан“ сравнен с мини световно първенство
0

Турнирът „Балкан“ сравнен с мини световно първенство

Турнирът „Балкан“ сравнен с мини световно първенство
0

Международният турнир по бокс за жени – купа „Балкан“, който се провежда за седми път в историята, получи интересно сравнение. От Европейската централа определиха надпреварата като „мини световно първенство“. Поводът за това е качеството на двубоите, които се провеждат в София.

7-ото издание на „Балкан“ се радва на огромен интерес, като в него участват състезателки от 16 страни. От Европейската боксова централа акцентират, че това е един от най-добрите турнири, на които боксьорките да проверят нивото си, преди Световното първенство за жени в края на годината. В материала на колегите се посочва, че в България са събрани някои от най-силните имена в световен мащаб, а предстоящите полуфинали днес се очертават като абсолютно непредсказуеми.

Българският бокс ще бъде представен от пет състезателки, които ще опитат да достигнат до финалите на турнира. Севда Асенова (48 кг) открива полуфиналите с мач срещу Деми-Джейд Резстан (Англия). Малко след нея, в трети мач от програмата, Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Рим Бенама (Франция).

В шестия мач за деня Габриела Димитрова (54 кг) ще спори с Беата Дудек (Унг), а с огромен интерес се очаква сблъсъкът на Станимира Петрова (57 кг) и силната румънка Ленута-Лакрамиоара Периоц, който е осми в програмата. Българката вечер ще завърши със срещата на Ана Мария Дялова (63 кг) и Наталия Сичугова (Русия), която е 12-та в списъка.

Севда Асенова ще опита да достигне до финала при 48-килограмовите на „Балкан“