Начало Самбо и бойно самбо ФИАС ще се бори с уреждането на мачове в световното самбо

ФИАС ще се бори с уреждането на мачове в световното самбо

ФИАС ще се бори с уреждането на мачове в световното самбо
0

Международната федерация по самбо (ФИАС) заяви категоричните си намерения да се бори с манипулирането на спортните резултати и участието на състезатели, мениджъри и екипи в уреждането на мачове.

За целта световната централа подписа 3-годишен договор с агенцията „CSCF Consulting“. Планът е да бъде разработена образователна програма за борба с уреждането на изхода от спортните срещи. Тя ще бъде предоставена на всички 116 национални федерации от всички континенти, които членуват към ФИАС.

„Важно е да подготвим спортистите да могат да се противопоставят на манипулациите в спорта и да поддържат спорта чист, справедлив и непредсказуем“, коментира Михал Бухел, изпълнителен директор на ФИАС.

Програмата ще бъде създадена от международно признати експерти в областта на борбата със спортните манипулации от различни организации и ще включва различни планове за действие, събития и тренировки.

„Вярвам, че образованието е най-добрият начин за по-добро разбиране на проблемите на почтеността, особено на манипулациите в спортни състезания“, добави Норберт Рубичек, управляващ партньор на „CSCF Consulting“.

Те анонсираха, че първите дейности от програмата ще се проведат скоро.