Начало Борба Американец спря Милов на 1/4-финалите на Световното
0

Американец спря Милов на 1/4-финалите на Световното

Американец спря Милов на 1/4-финалите на Световното
0

Кирил Милов бе спрян на 1/4-финалите на Световното първенство по борба в Осло, Норвегия. Националът ни при 97-килограмовите допусна поражение от един от основните фаворити за титлата – Трейси Хенкок. Американецът записа успех с 6:0 точки, като за родния борец остава надеждата, че ще бъде изтеглен на репешаж и ще може да се бори за бронзово отличие.

Милов започна отлично участието си на Световното първенство. Той постигна две убедителни победи по пътя си, като на старта срази представителя на домакините Маркус Лорън с 5:0, след което се справи без сериозни затруднения и с корееца Джеву Парк с 5:1.

За съжаление, бившият европейски и световен сребърен медалист нямаше късмет на жребия, който го постави на 1/4-финал да мери сили именно с Хенкок. Американецът ще спори с Алекс Шоке от Унгария и ако не допусне изненада, Милов ще се бори в събота на репешаж.

Без шанс за такъв остана Радослав Георгиев. При най-тежките, до 130 килограма, българинът стартира отлично и срази с 9:0 точки Сону Сону от Индия. Във втория си мач обаче националът ни отстъпи с 0:5 на норвежеца Оскар Марвик, който загуби на 1/4-финалите и не успя да помогне на Георгиев да стигне поне до репешаж.