Начало Бокс Поглед в миналото: Тайсън и Битката за короната

Поглед в миналото: Тайсън и Битката за короната

Поглед в миналото: Тайсън и Битката за короната
0

Преди години боксът беше различен. В края на миналия век тежката категория е в разцвета си, а Майк Тайсън гази наред. Не беше често срещана гледка някой да се присмее на „Железния Майк“, но и такива се намериха…

Тайрел Бигс е звезда на американския национален отбор и водеща ръкавица през 1984 година. На върха на славата си, този позабравен великан в тежка категория прави нещо прибързано. Качвайки се на самолета за Олимпийските игри, той казва по адрес на Майк: „Кой е този? Май не са го повикали с нас на Игрите?“.

На 16 октомври 1987 ще съжали за думите си. В мач, наречен „Битката за короната“.

По това време Тайсън вече е 31-0 при професионалистите. Неуспорим шампион в „кралската категория“.

Сблъсък на шампион и претендент №1 във всички версии.

Ако гледате началото на битката, ще си кажете – защо изобщо са ги изправили един срещу друг? Бигс държи перфектна дистанция и почти половината от левите му крошета влизат право в целта. Продължава успешно тактически и във втория рунд, но преди края на частта Майк пласира брутален десен, след който ситуацията се мени на 180 градуса.

До лявото око на Тайрел се отваря аркада. Тепърва ще усети мощта на съперника си.

Мачът продължава 7 рунда, навярно се досещата кой е краният победител.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.