Начало Бокс В бокса всичко е възможно! Канело срещу Джейк Пол „ще се случи“

В бокса всичко е възможно! Канело срещу Джейк Пол „ще се случи“

В бокса всичко е възможно! Канело срещу Джейк Пол „ще се случи“
0

През последните години боксът се превърна в спорт на неограничените възможности, а бизнесът и шоуто направиха възможни мачове, които преди това мислехме, че биха били плод на развинтеното въображение на мачмейкър, чиято ексцентричност надскача логиката, стояща зад избора на противници.

Оттогава обаче изминаха години, в които видяхме Флойд Мейуедър срещу Конър Макгрегър и Логън Пол. Мани Пакияо се върна от пенсия, за да се изправи срещу инструктор по самоотбрана, а влогърът Джейк Пол се направи битки срещу няколко ММА звезди, които дори съумя да победи.

Изненадите не спират, тъй като според пост на Джейк в социалните мрежи, двубой между него и мексиканския световен шампион Канело Алварез е на път да се случи.

Логън се би с Флойд, а аз ще се бия с Канело и ще покажа на света, коя е най-добрата спортна история. Ще се видим скоро„, написа многозначително Джейк в Twitter/X.

Високите амбиции на Джейк провокираха експресна реакция от дългогодишния боксов промоутър Лу Дибела, който побърза да му отговори:

„.ТИ.ЗАГУБИ.ОТ.ТОМИ.ФЮРИ. Наистина уважавам твоята отдаденост и хъс да научиш бокса, но…хайде…стига“, написа Дибела.

Последният двубой на Пол в бокса беше срещу бившата UFC звезда Нейт Диаз. Пол спечели, макар да e редно да отбележим, че Диаз беше поредният ММА боец, който влиза в битка с влогъра без нито един професионален боксов мач и далеч от най-добрите си години. По подобен начин Пол успя да победи два пъти Тайрън Уудли и по един път Андерсън Силва и Бен Аскрен.

Американските медии коментират, че е трудно да си представим мач между Джейк и Канело, докато мексиканецът все още е на върха на спорта. Бой с инфлуенсър, когато си постигнал всичко и продължаваш да го защитаваш успешно? Наистина звучи нелогично, макар бизнесът често пъти да генерира двубои, които не сме си и представяли.