Начало Граплинг и BJJ Гордън Раян: Ще се радвам да се състезавам натурален срещу всичките си съперници

Гордън Раян: Ще се радвам да се състезавам натурален срещу всичките си съперници

Гордън Раян: Ще се радвам да се състезавам натурален срещу всичките си съперници
0

Гордън Раян е доказано най-титулуваният но-ги БЖЖ състезател в историята. Черният колан на Джон Данахър постигна изключителни успехи през годините, а хапливият му характер и коментари му донесоха много медийно внимание и фенове, но и доста критици. Гордън обаче не се влияе от това. Дори, когато се заговори за стероиди. Раян е най-известното име в граплинга, но и мнозина го критикуват за позицията му относно стероидите, а именно, че те са част от играта и тъй като не са забранени, няма причина да не бъдат използвани. Наскоро той се появи в подкаста на Брус Бъфър, където за пореден път взе отношение по въпроса и по-специално какво би се случило, ако Американската антидопингова агенция започне да следи по-изкъсо атлетите, които се състезават в захватните спортове като граплинг и БЖЖ.

„Мисля, че ако Агенцията се намеси в определени събития като граплинг събитието UFC Fight Pass например, това ще разруши самия ивент. Причината е, че ако се състезаваш конкретно в този формат или пък бъдеш поканен за определен мач в него и впоследствие те тестват за стероиди, ще се превърнеш в единствения, който ще бъде уличен в използване на забранени медикаменти, защото останалите например са получили легално право да използват тестостеронова терапия. В същото време атлетите, които се състезават под шапката на Flograppling или ONE Championship не се тестват изобщо. Това значи, че ти ще бъдеш единственият тестван, докато си заобиколен от хора, които взимат стероиди. Това те поставя в абсолютна неравнопоставеност. Така че, ако допинг ченгетата отидат в само една организация, те ще я разрушат, а граплерите просто няма да се състезават в нея„, коментира Раян.

През последните месеци ADCC шампионът премина през сериозни физически перипетии, които му попречиха да се подготвя пълноценно и състезава. Той пусна снимка и обяви, че не се срамува от актуалното му тежко физическо състояние, което обаче се подобрява и мнозина се надяват, че Раян е преминал през трудностите. По отношение на стероидите американецът вярва, че ако има допинг тестове, те трябва да бъдат за всички и да се постави универсален стандарт, към който ангажираните с граплинг организации да следват неотлъчно. Шампионът обаче признава, че в момента това ще е трудно достижимо.

Освен това Раян заявява смело, че е готов да се изправи срещу съперниците си без да използва забранени стимуланти.

Единствената причина, поради която могат да оцелеят срещу мен е, че са физически силни и трябва да ги уморя, след което да ги събмитна“, уверено заявява Гордън в типичния си стил.