Начало ММА Майкъл Чандлър определи Дъстин Порие като най-тежкия удряч, срещу когото се е изправял

Майкъл Чандлър определи Дъстин Порие като най-тежкия удряч, срещу когото се е изправял

Майкъл Чандлър определи Дъстин Порие като най-тежкия удряч, срещу когото се е изправял
0

Майкъл Чандлър очаква дата, час и място за битка с Конър Макгрегър, но най-голямата ММА организация все още няма отговор на въпроса дали един от най-очакваните двубои за годината изобщо ще се състои през 2023-та. Междувременно той и феновете не спират да се вълнуват от случващото се в UFC. И има защо. Очертава се страхотен боен уикенд, в който един срещу друг отново ще се изправят Джъстин Гейджи и Дъстин Порие. Двамата вече са влизали в октагона за мач помежду си, а освен това са доказали уменията си срещу най-добрите в дивизията. При предния им двубой Порие успя да нокаутира Джъстин, но това изглежда няма никакво значение за феновете, които отново искат да гледат атрактивните бойни атлети един срещу друг.

Очертаващият се спектакъл между двамата накара Чандлър да си припомни времената, когато сподели октагона с Дъстин Порие. В своя Youtube канал Майкъл коментира, че именно Порие е съперникът, който до момента го е удрял най-силно в октагона.

„Хората ме питат кой ми нанесе най-тежките удари в ММА. Отговорът е Дъстин Порие. Той ми счупи носа в онзи двубой. Всеки един негов удар беше тежък. Ако видите как тренира, всъщност, трябва да видите как тренира в Инстаграм. Неговата работа на чувал, начинът, по който се движи тазът му, краката му, рамената, ядрото, всяка една част от тялото му се движи, когато удря чувала. Именно по този начин той генерира своята сила. В двубоя с Гейджи, Джъстин има преимущество в скоростта, но той просто хвърля във въздуха онези тежки удари с надеждата нещо да попадне. Когато попаднат, нараняват, но истината е, че те са по-слаби от тези на Дъстин Порие“, коментира Чандлър.

Майкъл Чандлър и Дъстин Порие излязоха в мач от лека категория и Порие победи със задушаваща техника в третия рунд. Впоследствие Дъстин трябваше да се възстановява от тежка инфекция, но лечението даде резултат и той отново е готов за подвизи с най-добрите в октагона на UFC. Докато Порие подгрява ръкавиците за бой през идния уикенд, Майкъл все още чака заветното обаждане, в което битката му с известния ирландски ММА боец, ще бъде официално потвърдена.