Начало Бокс Джошуа подписва за бой с Усик, местят мача за септември
0

Джошуа подписва за бой с Усик, местят мача за септември

Джошуа подписва за бой с Усик, местят мача за септември
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (24-1) ще подпише до края на седмицата договора за битката с Александър Усик (18-0). Това обяви мениджърът на британеца Еди Хърн. По думите му, двамата ще се изправят един срещу друг през септември, като най-вероятно това ще се случи на стадиона на „Тотнъм” в Лондон. Предишната обсъждата дата бе за 14 август, но явно тя вече не е актуална.

Бившият абсолютен световен шампион в полутежка категория Усик вече заяви, че няма претенции къде и кога да се проведе срещата. Той бе определен за съперник на Джошуа от WBO, където е официален претендент. До такъв мач ще се стигне, след като Дионтей Уайлдър (42-1-1) спечели съдебната битка за трети сблъсък с шампиона на WBC Тайсън Фюри (30-0-1) на 24 юли.

Тази седмица ще имаме подписан договор за мач между Джошуа и Усик. Мога да кажа това с увереност, защото тук преговорите са различни от тези между нас и Фюри. Познавам Алекс Красюк много добре, както и Усик. Насочили сме се към месец септември, в Лондон. Завършваме детайлите”, коментира пред DAZN Еди Хърн.

Британецът, освен мениджър на Ей Джей, представлява и Усик, заедно с Красюк. Именно това прави и преговорите далеч по-лесни. „Това е страхотен и опасен мач. Не е онзи, който искахме и очаквахме, но въпреки това ще бъде от много високо ниво. Все пак това е мач между обединения световен шампион в тежка категория и абсолютния такъв в полутежка. Събитието ще е голямо”, увери Хърн.

Антъни Джошуа се готви да накаже Александър Усик