Начало Други Още три медала за България на Мултиевропейското по таекуондо

Още три медала за България на Мултиевропейското по таекуондо

Още три медала за България на Мултиевропейското по таекуондо
0

Нови три отличия донесе третият ден от Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се провежда в София.

Стефан Стаменов в категория до 59 килограма постигна убедителни победи над двама представители на Италия и един на Испания, за да стигне до финал. Там негов противник бе представител на Турция. За съжаление, нашенецът получи контузия, която не му позволи да продължи срещата и той остана със среброто.

В кат. до 63 кг. при юношите Денис Димитров показа отлична игра и взе бронз. Той стартира с победа над поляк, а на 1/4-финал се срещна с друг българин Николай Начев, където след победа се класира за полуфинала. Там  Денис водеше секунди преди края, но противникът му от Украйна успя да обърне срещата и в крайна сметка българинът спечели бронзов медал.

Третото отличие донесе Радина Борисова при девойки до 59 кг. Тя започна с победа срещу представителка на Кипър, а в мач за медал се наложи над гъркиня. На 1/2-финал българката се изправи срещу испанка, но в там претърпя загуба и грабна бронзов медал.

Така до този момент България вече има 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала. Представителите на ТК „Ахил“ пък заеха първо място в отборното класиране за кадети.

Останалите 8 български участници в днешния ден показаха добри игри, но не успяха да се доберат до битки за медал. В неделя състезанието продължава отново в категория юноши и девойки.