Начало Бокс Тайсън Фюри: Изобщо не съм сигурен, че Джошуа ще победи Усик

Тайсън Фюри: Изобщо не съм сигурен, че Джошуа ще победи Усик

Тайсън Фюри: Изобщо не съм сигурен, че Джошуа ще победи Усик
0

Шампионът на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, изказа мнение, че победата на Антъни Джошуа срещу Олександър Усик изобщо не е сигурна.

„Краля на циганите“ трябваше да се бие именно с Джошуа за определяне на топ боксьора в най-бляскавата категория, но срещата пропадна заради намесата на Дионтей Уайлдър.

Така вместо Джошуа – Фюри, боксовите фенове ще трябва да се задоволят с трилогията между Уайлдър и Фюри и Джошуа – Усик.

Снимка: БТА

31-годишният британец с нигерийски корени ще защитава титлата на WBO през септември. Усик е задължителен претендент, защото преди да се качи при тежките, той беше абсолютен шампион при 91-килограмовите.

И макар мнозина да не дават много шансове на Усик заради съществената разлика в габаритите, то според Фюри нещата не стоят точно така:

Снимка: БГНЕС

„Джошуа е между чука и наковалнята“, сподели Тайсън.

„Усик е с обратен гард, умен е и технически е много добър. Той е по-малък като килограми и височина, но се справи чудесно срещу Чисора, който е далеч по-як и здрав от Джошуа.

„Аз съм сигурен в моята победа над Уайлдър, но за съжаление, не мога дакажа същото за Джошуа. От „Matchroom Boxing“ не искаха да изправят „Ей Джей“ срещу Усик, но в крайна сметка го направиха, защото нямаха друг избор“, добави Фюри.