Начало Други България с две титли и общо 9 медала на Европейското по таекуондо

България с две титли и общо 9 медала на Европейското по таекуондо

България с две титли и общо 9 медала на Европейското по таекуондо
0

Александър Джорджев и Денис Димитров – „Рицарят“ спечелиха за България две титли от Европейското клубно първенство по олимпийско таекуондо, което се провежда в хърватската столица Загреб.

Димитров бе безкомпромисен в олимпийската категория за юноши под 63кг., в конкуренцията на таекуондисти от Франция, Испания, Хърватия, Украйна, Молдова и други. Трябва да се има предвид, че тази година Денис Димитров за първи път играе при юношите, където той успешно защитава реномето си на сребърен медалист от световно първенство за възрастта.

Интересен е фактът, че в деня на състезанието „Рицарят“, който е част от ТК „Херея“, е бил на системи в хърватска болница цели 4 часа поради хранително натравяне и по негово желание е излезнал на игралните полета, за да защитава честта на страната ни.

Александър Джоржев, състезател на ТК „Гладиатор“, грабна европейската титла след три успешни битки по пътя към златото. В първата родният таекуондист победи представител на домакините с категоричното 22:0 точки. На полуфиналите Джорджев отново премени сили с украински боец като успехът този път дойде с нокаут. На финала дупничанинът не даде шанс на испански състезател, побеждавайки го с 19:3 точки, донасяйки второ злато за България от надпреварата в Хърватия.

Цветан Якимов, който се състезава за ТК „Херея“, взе сребърен медал при най-леките юноши – под 45кг.

С бронз се окичиха Кирил Механджийски, Радина Борисова, Александра Георгиева и Борислава Борисова. Всички те представят ТК „Гладиатор“.

До този момент България има общо 9 медала – 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови, от общо 12 състезатели, които взимат участие на Европейското първенство.

Припомняме, че страната ни спечели две сребърни отличия в първия ден от надпреварата. Тя бяха дело на състезателите на ТК „Херея“ и ТК „Рамус“ – Георги Стоев и Деян Божков.

Шампионатът в Загреб продължава до 25 ноември.