Начало ММА Треньорът на Хабиб промотира битката на Багата (ВИДЕО)

Треньорът на Хабиб промотира битката на Багата (ВИДЕО)

Треньорът на Хабиб промотира битката на Багата (ВИДЕО)
0

Хавиер Мендес, който е един от най-известните треньори в смесените бойни изкуства и бивш такъв на легендата в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, излезе с видео пост в социалните мрежи.

В него бившият наставник на „Орела“ и негов настоящ ментор в треньорството, заявява, че това е последният му ден в „American Kickboxing Academy“, след което той ще се отправи към Лас Вегас.

Мендес разкрива, че след това ще отиде до Финикс, където ще гледа Благой Иванов срещу Маркос Рожерио де Лима и после ще се върне в „AKA“.

Припомняме, че след по-малко от две седмици Благой Иванов ще се завърне в октагона. Той ще спори с бразилеца Маркос Рожерио де Лима. Двамата ще се срещнат на събитието UFC 274, което ще се проведе на 7 май. Това ще бъде първи двубой за българския боец от май 2020 година когато нашенецът загуби от Аугусто Сакай с раздвоено решение.

Иванов тренираше преди време с бившия хегемон в тежка категория на UFC – Кейн Веласкес, а преди това беше част от спарингите на настоящия шампион при най-тежките – Франсис Нгану за шампионския сблъсък със Сирил Ган. В периода на подготовка родната звезда тренира във фитнеса с Марк Филипи – световен шампион по силов трибой.

За последно той влезе в октагона за спаринг с двама бойци на известните вериги – PFL и LFAКори Хендрикс и шведът Хирдим Алачабек. И двамата се състезават в лека – тежка категория в ММА.

Българинът се намира под номер 15 в ранглистата в тежка категория на UFC.

Общият баланс на Благой Иванов е 18 успеха и 4 поражения в ММА. Цели 12 срещи той е приключил преди финалния гонг (6 с нокаут и 6 след събмишън).

Откакто е част от UFC, Багата записа 2 победи и 3 загуби.

Маркос Рожерио де Лима има баланс от 19 победи, 1 равенство и 7 загуби в ММА. Цели 16 срещи той е спечелил преди финалния гонг (14 с нокаут и 2 след събмишън). 36-годишният боец имаше феноменален старт в кариерата, записвайки 7 нокаута в първите си 7 срещи при професионалистите. Той е преминал през много различни организации, а от 2014 година е част от UFC. Балансът му в най-известната верига за смесени бойни изкуства е 8 успеха срещу 5 поражения.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".