Начало Бокс Джо Джойс за сблъсък с Фюри: Ако той го иска, и аз го искам

Джо Джойс за сблъсък с Фюри: Ако той го иска, и аз го искам

Джо Джойс за сблъсък с Фюри: Ако той го иска, и аз го искам
0

Носителят на сребърен олимпийски медал Джо Джойс, който е и непобеден на професионалния ринг до момента, се надява шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри да не се оттегля от професионалния бокс.

Джойс беше край ринга в събота на стадион „Уембли“ в Лондон. Той и още 94 000 души станаха „живи“ свидетели на поредната защита на пояса на Световния боксов съвет от страна на „Циганския крал“. Припомняме, че Тайсън Фюри реши да се оттегли от професионалния спорт. Това се случи след като „Циганския крал“ записа пета поредна победа, този път с нокаут над Дилиън Уайт пред рекордна за 21-и век публика на подобен род спортно събитие!

„Надявам се Фюри да има още битки, защото искам да се бия с него на един етап. Ако той го иска, аз съм тук. Мислех, че може би Дилиън има шанс да пласира прави десни удари или за такива в тялото, но Тайсън остана в кондиция и се справи с това“, каза Джойс пред „Sky Sports“.

„Виждаше се фокусът и решителността му; той не откъсваше поглед от целта. Той е толкова опитен“, добави още Джойс.

Още по време на боксовата гала на стадион „Уембли“ промоутърът Франк Уорън обяви двубоят на претендент №1 на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория – Джо Джойс, който ще се изправи срещу бившия носител на пояса Джоузеф Паркър.

„Върнах се за спаринг и съм готов да се върна в Лас Вегас и да тренирам отново с подходящ стабилен лагер за Паркър. Битката е насрочена за 2 юли – все още не е на 100 процента, но е почти готова. И аз, и Паркър го искаме. И двамата сме подобни като стил, приятелски настроени момчета, но след като се качим на този ринг, ще бъде различна история. Аз съм номер 1 в ранглистата на WBO, а той е номер 2. Аз съм втори в WBC, а той е трети, така че каква по-добра битка за двама ни“, завърши Джойс.