Начало Бокс Зверски ъперкът на Фюри приспа Уайт за кеф на цял „Уембли“

Зверски ъперкът на Фюри приспа Уайт за кеф на цял „Уембли“

Зверски ъперкът на Фюри приспа Уайт за кеф на цял „Уембли“
0

Тайсън Фюри записа трета поредна успешна защита на световната титла на WBC в тежка категория.

„Краля на циганите“ победи сънародника си Дилиън Уайт чрез нокаут в шестия рунд пред 94 000 фена на легендарния ст. „Уембли“ в Лондон.

Шампионът доминираше от първата до последната секунда и не остави никакви шансове на по-ниския и по-изморен Уайт.

Най-посетеното боксово събитие в Европа започна спокойно – шампион и претендент се дебнеха за грешки и избягваха размените. Уайт играеше от преден крак и предпочиташе да атакува тялото на Фюри, но „Краля на циганите“ не изпитваше никакви притесения от единичните атаки на „Крадеца на трупове“.

Тайсън от своя страна пласираше мнго леви прави, които държаха Дилиън далеч от него. Оборотите се вдигнаха в четвъртия рунд, когато и двамата получиха предупреждение от рефера за нечиста игра. Именно в тази част Уайт получи аркада над дясното си око след неволен сблъсък на глави.

Претендентът започна да се измаря и това позволи на Фюри да го маркира когато и където си поиска. Водещата ръка на Фюри попадаше в главата на Уайт, а именно след един ляв прав дойде и края на Уайт. Двамата стояха в центъра на ринга, когато след ляв прав на Фюри, той пласира брутален десен ъперкът, който се оказа последния удар в мача.

Уайт се строполи на пода и се изправи, но не бе в състояние да продължи срещата и реферът Марк Лайсън с право прекрати двубоя.