Начало Бокс Дилиън Уайт: Дайте ми колана на Фюри и ще се бия с всеки

Дилиън Уайт: Дайте ми колана на Фюри и ще се бия с всеки

Дилиън Уайт: Дайте ми колана на Фюри и ще се бия с всеки
0

Дилиън Уайт изрази мнението си относно факта, че Тайсън Фюри все още не е защитавал шампионския си колан на WBC при най-тежките, откакто го спечели, надделявайки над Дионтей Уайлдър в края на февруари 2020 година.

Тайсън Фюри е притежавал всички титли, но никога не е защитавал нито една от тях. Измина година и половина, откакто той спечели колана на WBC и все още няма изгледи за битка. Само оправдания. Какво, по дяволите, става? Това е нелепо! WBC трябва да направи Фюри шампион в отдих, както направи с Девин Хейни. Дайте ми колана, поставете ме в позиция на шампион и ще се бия. Ще се бия с всяко от тези момчета“, заяви Уайт в интервю за „SKY Sports“.

Припомняме, че две седмици преди третия мегасблъсък, противопоставящ бившия шампион Дионтей Уайлдър и  Тайсън Фюри, британецът даде позитивен тест за коронавирус, с което срещата пропадна поне за момента.

Бил съм се и съм победил повече боксьори от топ 15 на WBC, отколкото Фюри и Уайлдър, взети заедно. WBC трябва да постъпи правилно. Имаше много инертност с титлата. Това е най-лошата ситуация, в която титлата на WBC някога е била. От години около титлата на WBC в тежка категория е каша. За четири години шампионът им е провел само пет битки срещу трима съперници. Нелепо е“, завърши Уайт.

Дилиън Уайт ще се завърне на ринга през август в САЩ като се очаква негов опонент да бъде някой измежду Тревър Брайън (21-0) и Джърмейн Франклин (20-0). При последното си качване на ринга, той успя да се реваншира за загубата си в първия сблъсък с Александър Поветкин. Припомняме, че „Крадеца на трупове“ нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. Уайт се намира на 5-о място в класацията на авторитетния сайт – boxrec.com в тежка категория. Британецът има общ баланс от 28 победи (19 с нокаут) и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Александър Поветкин) в своята професионална боксова кариера.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".