Начало Бокс Дилиън Уайт атакува WBC за сблъсък с Фюри

Дилиън Уайт атакува WBC за сблъсък с Фюри

Дилиън Уайт атакува WBC за сблъсък с Фюри
0

Дилиън Уайт опитва да си уреди сблъсък с Тайсън Фюри час по-скоро. Ямаецът с британско гражданство е временен шампион на WBC, както и претендент номер 1 в ранглистата на организацията от 2018 г., пишат от fight-bg.com.

„Крадеца на трупове“ е предприел легални действия срещу WBC, за да получи възможност да се изправи срещу световния шампион Тайсън Фюри.

„Има процедура по отношение на датата на задължителната защита в тежка категория. По препоръка на юридическия съветник на WBC не съм в състояние да обсъждам тази тема повече,“ сподели Маурисио Сюлейман, президент на WBC.

Припомняме, че през 2019 година от WBC издаде заповед, която гарантира на Уайт задължителен двубой за пълноценната титла до края на февруари 2021 година.

От друга страна Тайсън Фюри завоюва титлата през февруари, нанасяйки първа загуба в кариерата на Дионтей Уайлдър. „Бронзовия бомбардировач“ отключи клаузата за незабавен реванш като третия сблъсък между двамата ще се състои ноември или декември.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".