Начало Бокс Хърн разкри кога може да се състои реванш между Поветкин и Уайт

Хърн разкри кога може да се състои реванш между Поветкин и Уайт

Хърн разкри кога може да се състои реванш между Поветкин и Уайт
0

Британският промоутър Еди Хърн, който е мениджър на Дилиън Уайт, разкри в интервю, че иска неговият боксьор да излезе в мач – реванш срещу Александър Поветкин в края на месец ноември, тази година.

„Дилиън трябва да се бие най-късно до края на ноември. Това би означавало, че ще има триседмична почивка, а после ще се върне в лагера. Той е добре физически. Знаем, че претърпя тежък нокаут и ще получи 28-дневно отстраняване, което всъщност няма да повлияе на реванша“ , разкри мениджърът, цитиран от dazn.com.

Припомняме, че Уайт беше нокаутиран от руснака на галата, провела се през уикенда в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Ако Поветкин и Уайт направят тази битка преди да се бият Уайлдър и Фюри, ще имат голямо предимство, защото тогава ще могат да подобрят позицията си в WBC. Това е нещо, за което трябва да говорим с Поветкин. Мисля, че Дилиън би бил готов да се бие в края на ноември.

Нека видим дали това ще направи Поветкин. Знаем, че той е обвързан с договор за реванш – но датата трябва да е подходяща и за него. Смятам, че ако всичко е наред тази битка може да се проведе през ноември, но ще видим как ще се развият нещата“, завърши Хърн.

Преди 3 дни самият Уайт разкри, че иска втори сблъсък с Поветкин. Британецът дори заяви, че е готов да се качи на ринга още през декември.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".