Начало ММА Уайт се скара на медиите заради Аманда Нунеш
0

Уайт се скара на медиите заради Аманда Нунеш

Уайт се скара на медиите заради Аманда Нунеш
0

Шефът на UFC Дейна Уайт за пореден път избухна по адрес на медиите, отразяващи бойните спортове, като този път причина за гнева му стана Аманда Нунеш.

„Лъвицата“ обяви, че обмисля да се откаже от кариерата си на ММА боец, а Уайт нападна журналистите, че не уважават достатъчно бразилката и постигнатото от нея.

„Според мен е така, защото е жена, честно казано. Нека започна от тук. Повечето от тези момчета, които пишат за спорта ни, не знаят абсолютно нищо за него. Половината от тях никога не са се били в живота си. Не половината – 99,9% не са се били в живота си. Останалият 1% са ги натупали няколко пъти. Това е“, каза Уайт.

Той не спести остри думи и за критиките, на които Нунеш беше подложена след последните си двубои, като категорично изрази несъгласието си с тях.

„Това е част от причината, но вече става трудно човек да не признае успехите ѝ, особено след последния мач. А когато се би с Джърмейн де Рандами, хората казваха, че ужасно приличала на човек. Какво? Тя се би с най-добрия страйкър при жените за всички времена. Би се и спечели. Какво искате повече от момичето? А в последния си мач се би срещу невероятно корав съперник, Спенсър е много издръжлива, а Аманда изнесе абсолютен урок“.