Начало ММА „Лъвицата“ готова да напусне клетката
0

„Лъвицата“ готова да напусне клетката

„Лъвицата“ готова да напусне клетката
0

Считаната от мнозина за най-велика в историята на смесените бойни изкуства при жените Аманда Нунеш намекна за оттегляне от спорта.

Малко повече от седмица, след като защити титлата си в категория „перо“ срещу Фелиша Спенсър, „Лъвицата“ призна, че в момента пред нея няма достатъчно сериозно предизвикателство. Тя е в серия от 11 поредни победи, като последното ѝ поражение датира от 2014 г., когато отстъпи на Кат Зингано.

Пред бразилското телевизионно предаване „Esporte Espetacular“ Нунеш заяви, че вече е постигнала всичко, което иска и не изключи възможността да се пробва като треньор.

„Не знам, вече имам всичко, което искам. Добре съм, мога да продължа напред с живота си, може би да направя нова стъпка, може би да търся нови таланти, да помагам на някои момичета да се развият… защо да не бъда треньор? Намирам се в момент, в който мога да се откажа, нали разбирате, но мога и да се бия. Добре съм. В момента няма какво повече да на направя в категорията си“, каза „Лъвицата“.

Все пак тя не изключи и възможността да продължи да се бие, като очаква пълна подкрепа от UFC.

„Несъмнено „Залата на славата“ ще дойде. Животът ми ще продължи, ако не се откажа сега, и UFC ще ме подкрепят с каквото е нужно, за да мога да получавам парите и работата си“, добави Нунеш.