Начало Бокс Тайсън Фюри: Аз бях дотук!
0

Тайсън Фюри: Аз бях дотук!

Тайсън Фюри: Аз бях дотук!
0

Тайсън Фюри е решил да сложи край на кариерата си, както се казва с „бам“. Световният шампион на WBC в тежка категория защити пояса си след брутален нокаут над Дилиън Уайт в шестия рунд пред 94 хиляди зрители на стадион „Уембли“. „Краля на циганите“ доминираше над претендента през цялото време на ринга, след което потвърди онова, от което много фенове на бокса се упасяваха. А именно, че ще сложи край на кариерата си.

Част съм от тази игра в продължение на 20 години. След няколко месеца ще навърша 34. Това определено е краят на „Краля на циганите“ и си отивам с трясък. Тази вечер беше невероятно, но за мен тя бе край“, каза Фюри след сблъсъка.

Той посочи Дилиън Уайт като бъдещ шампион. „Дилиън Уайт е воин и вярвам, че ще стане световен шампион, но тази вечер той срещна един велик боксьор в нашия спорт. Аз съм един от най-великите в тежка категория за всички времена и за негово съжаление, той трябваше да ме срещне тази вечер“, каза още Фюри.

Тайсън бе попитан дали няма да изчака и да промени решението си, изправяйки се срещу победителя от битката на Антъни Джошуа и Олександър Усик. Това би му дало шанс да се оттегли като абсолютен шампион с всички пояси.

Той обаче бе категоричен: „Имате достатъчно големи момчета, Уайлдър, Джошуа, Усик… Оставете ги да се удрят и да се направят на парчета. Те няма да ме докопат и да се опитат да ме направят на парчета, защото аз бях дотук!“.

Очакванията са Фюри да се отдаде на демонстративни битки. По всяка вероятност в началото на следващата година той ще опита да срещне Франсис Нгану в мач със смесени правила. Не е изключено обаче да има промяна в плановете, защото Тайсън вече е правил това – отказа се и се завърна.