Начало Бокс Уайт нямал нужното IQ, за да бие Фюри
0

Уайт нямал нужното IQ, за да бие Фюри

Уайт нямал нужното IQ, за да бие Фюри
0

Дилиън Уайт не бил достатъчно умен, за да може да надхитри Тайсън Фюри и да го победи. Това мнение изказа бившият световен шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър.

Новозеландецът тренира вече близо 2 години с „Краля на циганите“, като двамата станаха много добри приятели за този период. До такава степен, че Паркър дори призна, че няма да застраши добрите им отношения дори ако това означава никога повече да не се боксира за пояс в дивизията.

Тайсън ще брани титлата срещу Уайт на 23 април на стадион „Уембли“ в Лондон. И в очите на Паркър, той е абсолютен фаворит и ще се поздрави с нова победа в кариерата си. Самият Джоузеф вече боксира с Дилиън през 2018-а, когато отстъпи по точки.

Фюри е прекалено от всичко за Уайт – по-умен, по-голям, по-силен, движи се по-добре. Дилиън има отлично контриращо действие с ляво кроше. Успя да ме хване веднъж и да ме повали с него. Но Тайсън няма да се върже, защото просто има по-голямо IQ от него“, констатира Паркър.

Новозеландецът опитва да си проправи път към нов мач за световна титла, като той отново да минава през WBO. За целта той води преговори с претендент №1 там Джо Джойс за двубой през лятото.