Начало Бокс Чакат 90 хиляди на стадиона за Фюри – Уайт
0

Чакат 90 хиляди на стадиона за Фюри – Уайт

Чакат 90 хиляди на стадиона за Фюри – Уайт
0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри ще се изправи срещу Дилиън Уайт пред 90 хиляди зрители. Такива са очакванията на промоутърите на двамата, след като вчера стана ясно, че битката им ще бъде на стадион „Уембли“ в Лондон.

Мястото и датата все още не са потвърдени официално, но медиите на Острова публикуваха информация от „сигурен източник“ именно в тази посока. Според нея, „Краля на циганите“ ще брани титлата си срещу „Крадеца на трупове“ на 23 април именно на националния стадион на Англия.

От WBC имат поставена финална дата, на която двете страни трябва да са изпратили подписан договор за провеждане на двубоя. Тя е 21 февруари, което означава, че те имат 10 дни, в които да изчистят последните детайли по контракта.

Франк Уорън, който представлява Фюри в този двубой, вече потвърди, че преговорите вървят в добра посока и се надява да не се стига до намеса от страна на WBC. По думите на Еди Хърн пък, Уайт също е готов да постави подписа си върху контракта, което да направи мача официален.

Битка на „Уембли“ би било завръщане на Тайсън на Острова. За последно той участва в галавечер на своя територия в Белфаст, когато на 18 август 2018-а победи по точки Франческо Пианета. В последствие „Краля на циганите“ проведе 5 сблъсъка в САЩ, три от които епичните срещу Дионтей Уайлдър.