Начало Бокс Преговорите на Фюри и Уайт зациклиха
0

Преговорите на Фюри и Уайт зациклиха

Преговорите на Фюри и Уайт зациклиха
0

Преговорите между световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри и претендента на организацията Дилиън Уайт са в застой. Това стана ясно, след като вчера от Световния боксов съвет обявиха, че отлагат крайната дата за провеждане на търг между двамата. Тя вече е 18 януари.

Причината се крие в невъзможността на мениджърите на Фюри и Уайт да се разберат относно процента, който „Крадеца на трупове“ трябва да изкара от битката. Според първоначалната оферта, която бе отправена към претендента, той трябва да прибере 20% от приходите от галавечерта. Това обаче категорично не го устройва, като той се бори за поне още толкова.

Крайната дата, преди да се организира търг, е преместена с една седмица. Тя вече е 18 януари. Това е така, тъй като те не са съгласни с нашето предложение за подялба на приходите. Но за нас е непонятно, как може да искат повече, след като Уайт взе 300 хиляди паунда от последния си мач, а Тайсън – 20 милиона“, коментира ситуацията един от мениджърите на Фюри – Боб Аръм.