Начало Бокс Вече има яснота кога ще видим Фюри – Уайт
0

Вече има яснота кога ще видим Фюри – Уайт

Вече има яснота кога ще видим Фюри – Уайт
0

Тайсън Фюри е поискал да се изправи срещу Дилиън Уайт възможно най-скоро. Шампионът на WBC в тежка категория е заявил пред Боб Аръм и другия си агент – Фран Уорън, че мачът трябва да се проведе през февруари или най-късно месец март. Това обяви 90-годишният американски мениджър.

От Световния боксов съюз назначиха „Крадеца на трупове“ за официален претендент за пояса. Двамата британци имат време до първата седмица на януари, за да стигнат до споразумение за дата и място на двубоя. В противен случай ще бъде назначен търг.

Според Аръм, „Циганския крал“ вече е започнал подготовка и няма търпение да се качи на ринга. Фаворит за домакин на сблъсъка е „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф, където ще се съберат близо 70 хиляди зрители.

Фюри уважава Уайт. Той е от онези боксьори в тежка категория, който е способен да нанася щети с ударите си. Ако не го уважава, то Тайсън ще си навлече огромни неприятности. Той обаче е страхотен професионалист и боец и знае, че не може да се отнася пренебрежително към човек като Дилиън“, заяви Аръм.

По думите му, двете страни вече водят преговори и скоро може да има развръзка. „Тайсън иска мачът да е през февруари или март. Кардиф ни е фаворит, но опция е и Манчестър. През февруари обаче ще е много студено там, така че по-скоро се насочваме към Кардиф“, каза още легендата.

Снимка: БТА