Начало Бокс Еди Хърн или Боб Аръм – на кого да вярваме?
0

Еди Хърн или Боб Аръм – на кого да вярваме?

Еди Хърн или Боб Аръм – на кого да вярваме?
0

Ако някой е смятал, че уреждането на двубой от ранга на Тайсън Фюри (30-0-1) – Антъни Джошуа (24-1) ще стане лесно, най-малкото защото двамата са от една държава, то дълбоко се е лъгал. Британците не спират да повтарят колко много искат да се срещнат на ринга и след двубоя им да бъде провъзгласен новият Абсолютен световен шампион в тежка категория. Но, оказва се, само желанието не е достатъчно. И когато става въпрос за много, ама наистина много пари, нещата стават все по-сложни и комплицирани.

В последните седмици агентът на Джошуа – Еди Хърн не спира да повтаря, че всичко е почти уредено. Дори имаме място на събитието – Саудитска Арабия, както и три възможни дати в промеждутъка от 24 юли до 7 август. Последните индикации са и за равна подялба между двете величия в „кралския клас”, които се равняват на гарантирани по 75 милиона долара. Без в тази цифра да влизат приходите от билети, телевизионни права и прочее.

Антъни Джошуа тренира усилено, но дали ще се боксира с Тайсън Фюри?

„В момента буквално сме на финалната права от подписване на договора за сделката. Ходих до Вегас, за да се видя с Тайсън Фюри. Защото едно е да даваме интервюта пред медиите, съвсем различно е да обсъдим нещата лице в лице. Той иска този мач. Каза че не мисли за нищо друго, така че това е най-важното. Подписваме различни договори с компании, за да го осигурим. Честно казано, до края на седмицата трябва да имаме официално сделка. Никога не съм виждал мач да пропада, когато се стигне до такъв етап от преговорите”, каза пред „Скай Спортс” Еди Хърн.

И току се зарадваме, че нещата вече са готови и Мачът на годината е факт, когато идва изказване от другата страна. Един от агентите на Фюри – Боб Аръм сензационно заговори за пропадане на преговорите и съживяването на трилогията с Дионтей Уайлдър. „Не е изключено да вдъхнем живот в мача на Фюри с Уайлдър, а Джошуа да се бие с Усик. Еди Хърн е прекалено зает, опитвайки се да продаде „Лондон Бридж”. Ще ви кажа следното – последният път, когато говорих с него, бе в началото на миналата седмица. Той ми каза тогава, че до 24 часа ще има подписан договор със саудитците. Е, изглежда малко е закъснял, защото още не ми е звъннал. Няма ли да гледате песимистично на нещата, ако агентът на другия боксьор не ви звъни толкова време?, коментира ситуацията Боб Аръм, който е и ко-промоутър на Кубрат Пулев.

Тайсън Фюри изглежда във все по-добра форма, но дали тренира за Ей Джей, или за Уайлдър?!

При това положение, няма как да се запитаме – какво се случва? Ще видим ли изобщо Мача на годината, че даже и на века? Надяваме се, че скоро ще има окончателни и твърди отговори по казуса.