Начало Кикбокс и муай тай Три финала за бойците на СК ТИМ в Паразджик (СНИМКИ)

Три финала за бойците на СК ТИМ в Паразджик (СНИМКИ)

Три финала за бойците на СК ТИМ в Паразджик (СНИМКИ)
0

Доволни от представянето си на Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт останаха в спортен клуб ТИМ. Варненският отбор достигна до три финала с тримата си представители, а равносметката е една титла и две втори места.

В първия ден от шампионата Даниел Колев участва при юношите старша възраст в стил К1, категория до 57 килограма. Състезателят на ТИМ отстрани съперника си Васил Младенов (БФС) след два нокдауна. Финалният сблъсък бе изключително оспорван срещу Камен Пенчев, син на световния шампион от СК „Скорпион“ – Камен Пенчев. Само няколко точки лишиха Колев от златото.

Паралелно в събота се проведе и Детски турнир в стил лоу кик. Там се впусна и синът на многократния републикански, балкански, европейски и световен шампион Владимир Вълев-Питбула. Малкият Станислав Вълев се състезава при децата във възрастовата група 9-10 г. и показа, че е достоен наследник на баща си, като спечели с нокаут първата си битка на ринг. На финала отстъпи на почти 11-годишния опитен боец Мартин Цветков.

Шампионска титла за клуба донесе Денислав Димитров, който участва на фул контакт при мъжете,. Димитров стигна до златото в категория до 91 килограма.

Владимир Вълев, който е неотлъчно до момчетата и в тренировките и на ринга, сподели: „Изключително доволен съм от представянето на бойците. Въпреки сериозните опоненти, те показаха мъжество, сила на духа и комбинативност. Благодаря на всички за положените усилия! Горди сме и с победите, и със загубите, защото показахме борбеност, отборен дух и сплотеност. Готови сме да работим още повече, да се развиваме и да вървим към нови победи.“