Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьори от 52 клуба в битка за медалите в К1 и фул контакт

Кикбоксьори от 52 клуба в битка за медалите в К1 и фул контакт

Кикбоксьори от 52 клуба в битка за медалите в К1 и фул контакт
0

Кикбоксьори от 52 клуба от страната са подали заявка за участие в двете държавни първенства по кикбокс – в стиловете К-1 и фул контакт. Битките предстоят този уикенд, 23-25 април, в спортна зала „Васил Левски“ в град Пазарджик.

След като изтече крайният срок за регистрация, в Българска конфедерация по кикбокс и муай тай отчетоха 320 участващи състезатели. Двубоите ще се играят успоредно на два ринга.

Домакин за втора поредна година е местният СК „Спартак Пазарджик 2014“.

„Горди сме, че за втора поредна година ни се предоставя възможността да бъдем домакини на състезание от такъв ранг, за което ще се постараем отново да оправдаем очакванията на президента на БККМТ г-н Галин Димов, на състезатели, треньори и съдии. – коментира Илко Аджов, президент и треньор на „Спартак Пазарджик 2014“. – От друга страна съзнаваме сериозността и негативите на ситуацията, в която се намира страната ни в последната година, във връзка, с което сме подготвени за обезпечаване на необходимите мерки и спокойното протичане на състезанието. Вярваме, че във времена като тези най-важното остава да запазим духът си бодър, да проявяваме дисциплина, усърдие и да не се отказваме!“

Без кръг от Държавното по кикбокс в Козлодуй, Пазарджик приема битките

Публика в зала „Васил Левски“ в Пазарджик няма да бъде допускана заради противоепидемични мерки. Програмата стартира в петък, 23-ти април, от 11:00 часа с медицински преглед и кантар. Заради големия брой записани, още тогава ще започнат и срещите в различните категории в К-1 и фул контакт.

„Това е поредното голямо състезание тази година. Двата стила К-1 и фул контакт са изключително атрактивни сами по себе си, което е и една от причините за огромния интерес. Отново имаме над 300 заявки и за да избегнем струпвания на много хора на едно място и да предпазим здравето на спортистите, променихме програмата и започваме с екшъна още в петък”, добави Галин Димов, председател на БККМТ.

Освен националните първенства в двата стила, има организиран и турнир по кикбокс за деца в стил лоу кик. Заявките има от 40 млади таланти.

ПРОГРАМА

23.04.2021 г., ПЕТЪК

Пристигане, настаняване и квалификации

11.00 до 15.00 ч. - медицински преглед и кантар в Спортна зала „Васил Левски“;

15.00 – теглене на жребия в Спортна зала „Васил Левски“;

17:00ч. - начало на срещите

24.04.2021 г., СЪБОТА

09.00 ч. – начало на състезанието;

10:30 ч - официално откриване на шампионата

25.04.2021 г., НЕДЕЛЯ

07.00 - 08.00 ч. – мерене на състезателите;

10.00 ч. – финали;