Начало Бокс Има домакин на Битката на годината
0

Има домакин на Битката на годината

Има домакин на Битката на годината
0

Дългоочакваният сблъсък между Тайсън Фюри (30-0-1) и Антъни Джошуа (24-1) за обединение на всички световни титли в тежка категория, ще се проведе в Саудитска Арабия. Това обяви мениджърът на шампиона на WBC Боб Аръм. Легендарният промоутър е потвърдил тази новина пред колегата журналист Майкъл Бенсън. По думите му, първият от двата предвидени двубоя ще е в Близкия изток, като арабите са извадили най-солидната оферта, за да организират паметното събитие.

„Боб Аръм потвърди Саудитска Арабия като мястото, за което са се споразумели за двубоя на Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Той допълни, че най-вероятно градът ще е Джеда (Еди Хърн каза, че ще е пред 20 хиляди зрители на закрито). Има три опции за датата – 24 и 31 юли, или 7 август”, написа на профила си в социалните мрежи Бенсън.

„Краля на циганите” Фюри вече е в САЩ, където от две седмици тренира в Лас Вегас. Той на няколко пъти се закани на Ей Джей, че ще може да го довърши с един удар и да приключи кариерата му. От своя страна шампионът на WBA, WBO, IBF и IBO контрира, че Тайсън вече няма къде да се скрие и скоро ще прибере и неговия пояс. Сумата, за която се спекулира, че през лятото ще имаме нов, абсолютен световен шампион, пък варира от 200 до 500 милиона долара.

Ето как тренира Фюри в Лас Вегас

Тайсън Фюри тренира с осъден убиец (ВИДЕО)

Джошуа също вече е в режим на подготовка, но на Острова