Начало Бокс Дилиън Уайт: Нокаутирах Фюри веднъж, ще го направя отново
0

Дилиън Уайт: Нокаутирах Фюри веднъж, ще го направя отново

Дилиън Уайт: Нокаутирах Фюри веднъж, ще го направя отново
0

Дилиън Уайт (28-2) е категоричен, че ще нокаутира Тайсън Фюри (31-0-1) и ще сложи край на перфектната му серия. „Циганския крал“ защити световната си титла на WBC в тежка категория, след като прати три пъти на пода Дионтей Уайлдър (42-2-1) на 9 октомври в Лас Вегас.

Това накара Уайт моментално да поиска от организацията да му гарантират, че той ще бъде следващия съперник на шампиона. За целта обаче „Крадеца на трупове“ трябва да победи Ото Валин (22-1) в техния мач на 30 октомври. Ако това се случи, от WBC вече заявиха, че именно той трябва да се изправи срещу Фюри в следващ сблъсък.

По този повод Уайт напомни на боксовите фенове, че вече е побеждавал Тайсън, като по думите му това се е случило на спарингова сесия. „Той не е никакъв крал, а най-обикновен страхливец. Едва ли е забравил как го повалих на пода и се държеше за въжетата, за да се изправи. Нека докаже, че не съм прав, като се изправи срещу мен в реална битка“, изригна Дилиън Уайт.

Претендентът до известна степен се притеснява от плановете на Фюри, които по думите му могат да включват и отказване от спорта. „Надявам се, че от WBC ще принудят Тайсън да боксира с мен. Това ще е огромен мач за Великобритания. Но Фюри е непредвидим и всеки един момент може да каже, че се оттегля. Дано, след като победя Валин, този мач наистина се осъществи“, каза още Уайт.