Начало Бокс Посочиха датата за Фюри – Уайт
0

Посочиха датата за Фюри – Уайт

Посочиха датата за Фюри – Уайт
0

23 април. Това е датата, която бе посочена за битката между световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри и претендента Дилиън Уайт. Според колегите от британския „Sun“, именно тогава двамата ще се изправят един срещу друг във втората защита на пояса от страна на „Краля на циганите“.

Очаква се до края на тази седмица да има официално потвърждение от страна на агентите та двамата. Както вече информирахме, фаворит за домакин на събитието е „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф. Причината е, че стадионът в Уелс има покрив и ще може да предостави по-добри условия, предвид претенциозното време на Острова.

Самият Фюри също загатна, че мачът ще е именно там. Той направи това с изречението – „това ще е най-големият британски сблъсък от Ленъкс Люис срещу Франк Бруно“. Любопитното е, че двамата боксират точно в Кардиф през 1993 година.

Шампионът има гарантирани 29.5 милиона долара от предстоящия мач. Той ще вземе и допълнителни 4 милиона, ако защити титлата си. Въпросната сума ще отиде в сметката на Уайт, ако постигне изненада и нанесе първо поражение в кариерата на Тайсън. „Крадеца на трупове“ също има гарантирана сума, в порядъка на 7.5 милиона долара.