Начало Бокс Тайсън Фюри: Дните ми на ринга са преброени
0

Тайсън Фюри: Дните ми на ринга са преброени

Тайсън Фюри: Дните ми на ринга са преброени
0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри призна, че дните му на професионалния ринг са преброени. „Циганския крал“ е убеден, че няма да може да се задържи още много дълго време в „боен“ режим и нищо чудно в края на следващата година да окачи окончателно ръкавиците.

33-годишният британец вече веднъж се оттегли от бокса, като направи това след победата над Владимир Кличко през 2015-а. Той се отдаде на наркотици, алкохол и купони, ставайки световен шампион по онова време на WBA, WBO, IBF и IBO. След като се пребори с демоните си, Тайсън се завърна през 2018-а и отново си проправи път към върха, а през пролетта или есента на 2022-а може да стане абсолютен шампион.

Всяко породисто куче стига до предела в един момент. Аз, като върховно куче, няма да издържа още много. Дните ми са преброени. На 33 години съм, а съм бил до ада и обратно. Няма как да издържа до 40, може би ми остава още година или нещо такова“, признава Фюри.

Той допълва, че няма какво да доказва, не просто на останалия свят, а дори и на себе си. „Още 2-3 мача, това ще бъде. Моите сметки са чисти, с всички. Искам да се наслаждавам на онова, което правя. Знам, че и баща ми ще се радва да ме види как се оттеглям до година-година и половина. С победа, загуба или равен, ще дам всичко от себе си и след това си тръгвам“, каза още Фюри.