Начало Бокс Томи Фюри обясни защо се е отказал от мача с Джейк Пол (ВИДЕО)
0

Томи Фюри обясни защо се е отказал от мача с Джейк Пол (ВИДЕО)

Томи Фюри обясни защо се е отказал от мача с Джейк Пол (ВИДЕО)
0

Томи Фюри не е можел да диша и това е била причината да се оттегли от двубоя с Джейк Пол. 22-годишният британец трябваше да боксира с Ютубърът на 18 декември във Флорида, като срещата се очакваше с огромен интерес. По-малко от две седмици преди битката обаче стана ясно, че такава няма да има. Вместо това 24-годишният американец ще направи втори мач с бившия шампион на UFC Тайрън Уудли.

Съвсем очаквано Пол реагира остро срещу отмяната на боксовия мач. За него това щеше да е първи съперник, който действително се води професионален боксьор, след като досега се е качвал на ринга срещу други звезди от шоубизнеса или пък бивши такива от ММА средите.

По думите на Томи Фюри, той е развил бактериална инфекция, която не му е позволявала да си поеме въздух. „Тренировъчният камп не можеше да мине по-добре, но в рамките на първите две седмици. След това ме споходи бактериална инфекция на гърдите, която не ми позволяваше да дишам, докато съм в залата“, започна разказа си Фюри.

Братът на Тайсън продължи:Правех спаринги, тренировки с лапи, каквото и да е, но без да мога да си поема нормално въздух. Това доведе до други последствия – безсънни нощи, като продължи в рамките на 4 седмици, защото бях с нагласата, че няма да се отказвам и ще се бия при каквито и да е обстоятелства“.

Томи споделя, че за пръв път е осъзнал, че няма да може да проведе срещата с Джейк Пол преди няколко дни. „След 4 седмици направих спаринг и получих лек удар в тялото. Тогава осъзнах, че нещо наистина не е както трябва, защото почти не можех да си поема въздух. Започнах да повръщам от болка. Отидох веднага към болницата, а прегледите показаха, че съм получил фрактура на ребрата“, продължава разказа Фюри.

Той допълва, че напук на болката е искал да продължи, но от екипа и лекарският щаб са го убедили, че това няма да е възможно. „Дори сега, снимайки това видео, още не можа да повярвам, че мач няма да има. Толкова много исках да проведа този мач. Надявам се, че след като се възстановя, ще може да уредим друга дата, на която той да се осъществи“, каза още Фюри.