Начало Бокс Джейк Пол разпалва война и с легендата Боб Аръм
0

Джейк Пол разпалва война и с легендата Боб Аръм

Джейк Пол разпалва война и с легендата Боб Аръм
0

Едно от най-обсъжданите имена в света на бойните спортове – Джейк Пол отново намери начин да попадне в медийното полезрение. Ютубърът, който постигна 5 победи на боксовия ринг, макар и срещу съперници, които нямат общо с бокса, от доста време води различни виртуални битки.

След като разменя „любезности“ с брата на Тайсън Фюри – Томи, а в последствие реши да поеме по пътя към „спасението“ на UFC от Дейна Уайт, сега влогърът се захвана и с друга едра риба. Става въпрос за легендата в промоутърския бизнес Боб Аръм.

Поводът за новата война, в която се готви да навлезе Пол, е изказано мнение от 90-годишния милиардер, който е мениджър и на Кубрат Пулев. Според Аръм, хората не обръщат внимание на женския бокс и той никога няма да достигне внимание, дори на нивото на среден боксов двубой при мъжете.

Не искам да звуча като анти-женски говорител по отношение на спорта. Но нека бъдем реалисти. Да сравняваме мъжки и женски боксов мач е като да сравняваме Висшата лига на Англия с женското първенство по футбол. Никога няма да получи сходно внимание“, заяви Аръм.

Изказването му дойде във връзка с обявяването от DAZN, че битката на Кейти Тейлър и Аманда Серано ще бъде главна на галавечерта на 30 април в „Медисън Скуеър Гардън“. Нещо, което по думите на легендата няма логично обяснение.

Изглежда Джейк Пол само това и чакаше. Ютубърът дебне момент, в който да попадне в полезрението и ето, че отново му се отдаде такава възможност.

Заради динозаври като този човек жените не получават равни права в много аспекти на обществото. Той казва, че женските мачове няма да получат своето място в историята? Тейлър-Серано ще направят история, със или без теб“, изригна Пол.

Изказването му може да е като подсказка, че именно Ютубърът ще опита да промотира следващи големи събития, свързани с женски мачове. По модела, по който той и негови приятели закупиха акции от UFC, опитвайки се „да променят организацията отвърте“.