Начало ММА Джейк Пол купи акции на UFC

Джейк Пол купи акции на UFC

Джейк Пол купи акции на UFC
0

Влогърът Джейк Пол вече притежава част от компанията UFC. Той и неговият екип са убедени, че могат да постигнат исканията си за по-добри условия на всички бойци, само ако го направят отвътре.

В последние седмици Джейк влезе в открит конфликт с президента на организацията – Дейна Уайт.

„С моя партньор Джефри Ву инвестирахме в акции на UFC“, похвали се Пол.

„Вярваме, че можем да осигурим по-високи заплати за бойците и по-добра медицинска грижа за здравето им, само ако го направим отвътре. Омръзна ни да гледаме как се подиграват и влязохме контакт с най-добрите инвеститори в бизнеса.“

Въпросният партньор на влогъра също коментира информацията.

„Джейк е архетипът на бъдещето. Влиятелен е във всички сектори – медии, социални мрежи, технически нововъведения, институции, академии. Кой съм аз ли? Идвам от Силициевата долина. Нашият бизнес модел се превърна в най-успешния през последните 20 години и искаме да го вложим в UFC“, коментира Ву.

„Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят желанието на Джейк да промени за добро ситуацията в ММА веригата. Искаме да подобрим културата в популярния спорт. Това е правилното нещо“, допълни бизнесменът.

Предстои да разберем до какво ще доведе финансовата стъпка на Пол и дали Дейна Уайт ще му позволи да продължи изкупуването на акции.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.