Начало Бокс Страховит страйкър предлага да тренира Нгану за битка с Фюри

Страховит страйкър предлага да тренира Нгану за битка с Фюри

Страховит страйкър предлага да тренира Нгану за битка с Фюри
0

Тайрон Спонг предложи на Франсис Нгану да го подготви за боксов мач с Тайсън Фюри.

Към момента бившият страховит кикбоксьор е 14-0 в професионалния бокс, а през уикенда ще се опита да запише трета победа от трети сблъсък по правилата на ММА.

Негов съперник ще е Сергей Харитонов на Eagle FC 44 в Маями.

„Има голям шанс за победа с ударите си, Нгану притежава невероятна сила“, призна Спонг.

„Битката ще се сведе до IQ-то за бойни спортове на всеки един от двамата. Ако се опитваш да надиграеш с чист бокс Тайсън Фюри, това ще е много трудно. Зависи на какви точно правила ще се договорят. Дали няма да видим хибриден правилник? Според мен трябва да се направи лек реверанс към ММА боеца все пак. Ако Нгану иска да победи Фюри, да дойде при мен и ще му помогна с удоволствие.“

Тайрон Спонг вече може да се счита за успешен боец в няколко различни дисциплини.

„Това не е за всеки. Не са много бойците, които имат капацитета и уменията да участват в различни правилници от най-силния си. Според мен обаче тепърва състезатели ще навлизат в нови за тях предизвикателства, не обичам да обирам хвалбите, фактите са си факти“, допълни бившата легенда на кикбокса.

Същевременно стана ясно, че Франсис Нгану е посетил доктор четири дни преди битката със Сирил Ган.

Лекарят изобщо не се е изказал оптимистично към контузията на „Хищника“ в колената и го е посъветвал да не рискува здравето си на UFC 270.

Медицинското лице е изразило упасения, че при ритник в коляното Франсис е можел да остане на място и да се наложи спешна операция.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.