Начало Бокс Усик ще се бие с отдавна приключил за бокса този уикенд

Усик ще се бие с отдавна приключил за бокса този уикенд

Усик ще се бие с отдавна приключил за бокса този уикенд
0

Олександър Усик в последния момент намери заместник на уловения с допинг Тайрон Спонг. Това е ветеранът Чаз Уидърспун, по-известен като „Джентълмена“. Мачът е този уикенд в Чикаго, а любопитното е, че 38-годишният боксьор за последно игра голям мач преди 11 години.

Падна от Крис Ареола през 2008. Оттогава Чаз е участвал единствено в нискоразрядни сблъсъци, като е печелил такива с 0 или 1 звезда (максимумът е 5), според BoxRec.

Това ще е първата битка на бившия хегемон в долната категория при най-тежките.

Усик ще се надява да запише сигурна победа, защото WBO му даде статут на задължителен претендент за една от титлите на Анди Руис-младши. Условието е поне един успех в тежка категория.

Ако Уидърспун пък нанесе неочаквано поражение на украинеца, това ще е огромен шок, който може да съживи кариерата му декада по-късно. Все пак изглежда невъзмно да се подготвиш за битка срещу доказан шампион… за 3 дни.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.